Trupe

Line-up 2020


White Skull

1

White Skull, titanii power metalului italian vor veni pentru prima dată în Romania la Festivalul Celtic Transilvania 2020. Băile Figa vor fi zguduite de acordurile lor unice și de vocea puternică a Federicăi.

http://whiteskull.band


VARANG NORD

2

VARANG NORD, viking folk metal, Letonia. Câștigătorii Wacken Metal Battle 2019 vor aduce la ediția 2020 a Festivalului Celtic Transilvania cântecele lor închinate vechilor zei ai nordului. Înființată în anul 2014 Varang Nord combină riff-urile dure de death metal cu melodicitatea epică a acordeonului creând un amestec unic de nord pagan/viking/folk metal.


AN THEOS

3

AN THEOS, una dintre cele mai iubite trupe din România vor urca pentru a 3-a oară pe scena Festivalului Celtic Transilvania pentru a sărbători împreună cei 10 ani ai lor, si oferindu-vă spre ascultare noul lor album.


WARBELL

4

WARBELL, female fronted melodic death metal, Polonia. Trupa s-a înființat in 2013 și aduce un sound aparte în peisajul metalului european. Au împărțit scena mai multor festivaluri cu trupe sonore ca In Flames, Arch Enemy, Heidevolk, Bucovina, etc, iar acum a venit momentul să poposească si în România, pe scena Celtic Transilvania 2020.


GRAI

5

GRAI, folk metal, Rusia. Una dintre cele mai faine trupe de folk metal ale momentului ajung în sfârșit și pe scena Festivalului Celtic Transilvania! Un moment special, foarte așteptat de către noi, și speram că și de către voi.


ANABIOZ

6

Trupa ANABIOZ este fondată în 2006, are 3 albume lansate și unul în lucru. Inițial a pornit în direcția doom death metal schimbând pe traseu macazul înspre folk metal. Noi zicem că a fost o schimbare binevenita și reușită și o vor demonstra și pe scena noastră.


SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY

7

SILENT SCREAM OF GODLESS ELEGY (SSOGE), folk ethno/doom metal, CEHIA. Este timpul să descoperim și noi această bijuterie ascunsă a folk metalului înființată în 1995 și cu 6 albume la activ, așa că i-am invitat să ne încânte la a 7-a reuniune de familie.


MILETH

8

La aceasta editie vom avea în premieră la festivalul nostru o trupa din Spania, MILETH. Combinația dintre metalul extrem, folk și tradițiile galiciene duc la un stil unic și mistic care ne-a fascinat de la prima audiție si suntem convinși că veți simți și voi aceeași lucru.


SKYCLAD

9

SKYCLAD, pionierii folk-metalului vin pentru prima dată in România, la Festivalul Celtic Transilvania! Cu o istorie de 30 de ani, 13 albume de studio și o mulțime de compilații, single-uri și albume live, Skyclad este trupa care a pus bazele genului folk-metal, părinții de facto.


WOLFARIAN

10

WOLFARIAN o trupa din Cehia, pe care am ales-o din mulțimea de solicitări. Nouă ne-a plăcut, sperăm că și vouă.


GAV

11

GAV, una dintre cele mai frumoase și valoroase trupe ale noului val al heavy metalului românesc, vor veni pentru a treia oară la întâlnirea anuală a marii familii Celtic Transilvania.


NEMOREUS

12

Austria va fi și ea prezentă pentru prima dată la Celtic Transilvania. NEMOREUS, o trupă faină din zona folk/black metal.


TYR

13

TYR, cea mai spectaculoasă și originală trupă folk/viking va urca pe scena Celtic Transilvania 2020. Muzica lor este un amestec de stiluri metalice asortate cu legende și cântece nordice.


AEPHANEMER

14

Considerați de către industria muzicală una dintre marile speranțe ale metalului mondial, AEPHANEMER, vor poposi în sfârșit și la a 7-a reuniune a familiei Celtic Transilvania. Aveți ocazia să vedeți pe viu o trupă care în scurt timp va deveni un nume de referință a genului melodic death metal.


BUCOVINA

15

BUCOVINA, cea mai îndrăgită trupă românească se reîntoarce pentru a 3-a oară la Băile Figa, la cea de a 7-a reuniune a familiei Celtic Transilvania! În 2020 ei vor sărbători 20 de activitate și au decis ca să fiți și voi invitați la sărbătoarea lor.


Sponsori

Sponsor Sponsor
Sponsor Sponsor
Sponsor Sponsor
Sponsor Sponsor